De Schatten van Vlieg

Voel jij wat ik voel? Die vraag stelt Vlieg ons dit jaar. Kijken mag, aankomen moet! Van zaterdag 30 juni tot en met zondag 31 augustus slaan de bibliotheek, dienst toerisme en stadsanimatie en het Gasthuismuseum de handen in elkaar en laten kinderen tussen 5 en 12 jaar een leuke vakantiedag beleven.

In de bib ga je met een tablet in de hand op zoek naar codes die je door het spel leiden. In het Gasthuismuseum loodst Vlieg je al voelend van de ene kamer naar de andere. Met de dienst toerisme en stadsanimatie leer je over gevoelens.
In de schatkist vind je een rode, blauwe en gele voelwaaier. Wil jij ze alle drie verzamelen?

Doe dan zeker mee aan de drie zoektochten. Als je de drie locaties bezoekt en je vindt de foto die op de drie plaatsen hangt, dan maak je kans op een extra prijs. Wil je de drie locaties op één dag bezoeken, dan kom je best op woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag.

meer info: bibliotheek@geel.be, 014 56 67 50 - toerisme@geel.be, 014 56 63 80 - gasthuismuseum@geel.be, 014 56 68 40

Kermisjogging Larum

KWB Geel Larum organiseert op zaterdag 30 juni de 32e KWB Kermisjogging Larum. De jongsten starten om 14.30 uur, de volwassenen worden om 15 uur aan de start verwacht. De jogging maakt deel uit van het criterium Geel Loopt. Als je wil deelnemen, haal je een criteriumkaart af aan de kassa van het zwembad.

De kaart is ook te verkrijgen op de verschillende joggings. Voor elke deelname krijg je van de plaatselijke organisator ter plekke een stempel. Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de 27ste Appolloniajogging, een klein cadeautje afhalen.

Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 25 september je cadeautje af aan de kassa van het zwembad. Een overzicht van de loopwedstrijden vind je op www.geelloopt.be.

meer info: www.geelloopt.be

Wegenwerken Tessenderloseweg

Vanaf 31 juli starten de werken aan Tessenderloseweg. Gelijktijdig met de aanleg van een losliggend fietspad wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. De werken duren twee jaar, de straat is in die periode volledig afgesloten voor het verkeer. De omleiding loopt langs Winkelomseheide en Hezemeerheide II.

Vanuit Geel naar Meerhout volg je als fietser ook de omleiding voor doorgaand verkeer. Fietsers vanuit Meerhout naar Geel kunnen een fietsomleiding volgen die verschilt per fase. Op www.geel.be/tessenderloseweg vind je meer info over de werken en de omleiding.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Sluitingsdag 11 juli

Op woensdag 11 juli, de Vlaamse feestdag, zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten. Het Gasthuismuseum is open van 13.30 tot 17 uur. De dienst toerisme en stadsanimatie is open van 10 tot 14 uur. Het zwembad is open met de gewone (zomer)openingsuren. Cultuurcentrum de Werft is van 9 juli tot en met 15 augustus gesloten.

meer info: www.geel.be

Boek een boek voor op vakantie

Vakantie! Eindelijk tijd om een boek te lezen. Maar welk boek? De bib maakt het je graag gemakkelijk. Op basis van jouw voorkeuren, stelt de collectiespecialist een pakket op maat samen. Vul je aanvraagformulier in op http://geel.bibliotheek.be of vraag ernaar in de bibliotheek. Er is een aanvraagformulier voor volwassenen en een voor de jeugd.

Tip: tussen 15 juni en 15 september kun je, als je dat wenst, een aangepaste uitleentermijn krijgen (maximum dubbele uitleentermijn).

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Geels Buikschuifkampioenschap

Wie heeft de best schuivende buik van Geel? Heeft jouw team dé tactiek om het verst op de ingezeepte baan te geraken? Doe dan mee aan het eerste Geels Buikschuifkampioenschap op woensdag 29 augustus op de ligweide van het zwembad. Schrijf je voor 10 augustus met een team van 4 personen in via www.geel.be/buikschuiven (minimum 6 jaar).

De ingeschreven teams worden in groepen verdeeld en strijden van 14 tot 18 uur op 2 buikschuifbanen voor de titel van buikschuifkampioen. Je betaalt per team 12 euro inschrijvingsgeld, daarin zit een drankje per deelnemer. Word jij de nieuwe Geelse Buikschuifkampioen?

meer info: dienst sport, 014 56 67 00, sport@geel.be

Geel Zomert! start met Op Losse Schroeven

Geel Zomert! maakt op vrijdag 6 juli een knotsgek begin met de Nederlandstalige coverband Op Losse Schroeven. Schlagers, kleinkunst, het betere Vlaamse lied, rock, meezingers en gekende Nederlandstalige nummers passeren de revue in een wervelende twee uur durende show die je meenemen op een reis van de jaren '70 tot nu.

Dans je mee de polonaise? Of geniet je liever rustig van dit gratis concert met een drankje en hapje? Alles is mogelijk. Geel Zomert! vindt plaats aan jeugdcentrum De Bogaard en begint om 20.30 uur.

meer info: www.geelzomert.be